Privacy – Huisartspraktijk de Krim – De Krim
Hoofdweg 44 7782 PN De Krim Tel:0524-571221
Header afbeelding

Privacy

AVG 

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. In het privacyreglement van onze praktijk vindt u wat dit inhoudt, wat de plichten van de praktijk en wat uw rechten zijn. Tevens kunt u hier een “aanvraagformulier inzage, afschrift, correctie of vernietiging medische gegevens” downloaden.

Download hier het ‘Privacyreglement van onze praktijk’.

Download hier het ‘Aanvraagformulier inzage, afschrift, correctie of vernietiging medische gegevens’

Het Landelijk Schakelpunt (LSP)

Het kan voorkomen dat u door ziekte, een blessure of een ongeval terechtkomt bij een onbekende arts, een andere apotheek of een huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener snel uw belangrijkste medische gegevens kan inzien. Zodat hij of zij een goed beeld heeft van uw medische situatie en u de juiste zorg kan bieden. Zorgverleners willen daarom graag elektronisch uw medische gegevens kunnen opvragen; ook ’s avonds of in het weekend. Daarvoor wordt een speciaal en beveiligd netwerk gebruikt (de zorginfrastructuur).

Voor het delen van de medische gegevens is de toestemming van de patiënt nodig. Deze toestemming kunt u mondeling of schriftelijk doorgeven aan uw huisarts en/of apotheek. Ook kunt u zich aanmelden op www.ikgeeftoestemming.nl.

Vult u liever een formulier in? U kunt het formulier hier downloaden en printen. Geen printer? Geen probleem, u kunt ook even bij ons het formulier komen halen.

Wilt u meer weten? Kijk dan even op www.vzvz.nl