Apotheek – Huisartspraktijk de Krim – De Krim
Hoofdweg 44 7782 PN De Krim Tel:0524-571221
Header afbeelding

Apotheek

Wij proberen bij het voorschrijven van geneesmiddelen zo goed mogelijk op uw persoonlijke situatie te letten. U helpt ons hierbij door ons ook mee te delen als u elders medicatie heeft gekregen of als uw situatie is veranderd (bijv. mogelijkheid van zwangerschap, ziek terug van vakantie, operaties etc.).

Aanvragen herhaalrecepten.

Er zijn verschillende manieren om herhaalrecepten te bestellen.

  • Via patiëntportaal kunt u het gemakkelijkst uw herhaalrecepten bestellen op welk moment u maar uitkomt.
  • Via de balie kunt u uitgeknipte etiketten gebundeld in de box (op de balie) deponeren.
  • Via het algemeen nummer (0524-571221). Keuze 3.Spreek dan na de instructie tekst van het bandje uw naam, geboortedatum en het geneesmiddel in dat u wilt herhalen. Dit kan 7 dagen per week, 24 uur per dag.

De – op werkdagen voor 12.00 uur bestelde – medicijnen staan drie werkdagen later na 15.30 uur klaar. (Het maakt daarbij dus niet uit op welke manier de herhaalrecepten besteld zijn.)

Oude geneesmiddelen en gebruikte injectienaalden.

U kunt klein chemisch afval (KCA), waaronder oude medicijnen en gebruikte naalden, inleveren bij de chemokar. In de gemeente Hardenberg binnen de bebouwde kom is deze maandelijks op speciale standplaatsen aanwezig. In De Krim staat de chemokar elke vierde donderdag van de maand van 15.00 tot 16.30 uur in de Planetenstraat (tegenover Het Dorpshuis). Om veiligheidsredenen moet u het KCA persoonlijk aanbieden bij het personeel van de chemokar. Gebruikte injectienaalden en lancetten nemen zij aan mits deze goed verpakt zijn in een speciale naaldencontainer, in een goed afgesloten glazen pot of in een stevige plastic flacon.